Ljusnarskonst startar en konstauktionssida

Konstauktion
Ljusnarsbergs Konstförening startar en konstauktionssida med stöd från Kulturrådet. Verksamhetens syfte är att erbjuda konstnärer hjälp i försäljning, inte att föreningen tjänar mycket pengar. Vi hjälps åt så gott vi kan.
Sidan kommer att heta Ljusnarskonstauktioner. Konstnärer och hantverkare är välkomna att delta. Det gäller dem som har sin verksamhet så nära Ljusnarsberg att de själva kan sköta upphängning och nertagning av konstverk.


När och var?

Auktioner ska ske på nätet en gång i månaden, på söndagskvällar med start klockan 17.
Visning är på samma helg, från fredag till söndag kl 16 i Galleri Fridhem i Hörken.

Om konstnären inte vill vara med på gemensam visning, kan man ordna visningen i sin ateljé. Men för att öppet köp inte ska gälla, bör man ha visning, annars har kunden ångerrätt i två veckor, vilket ger mycket extra jobb åt konstnären.


Konstnärer själva tar bilderna på sina verk samt skriver en text som presenterar konstnären och konstverken. Både text och bilder skickas till Ljusnarsbergs Konstförening, som lägger dem till auktionssidan.

Medlemskap och kostnader

De som vill vara med i verksamheten bör bli medlemmar i Ljusnarsbergs Konstförening eller betalar en årsavgift på 200 kr.
För sålda verk betalar konstnären 10 % till föreningen upp till 30000 kronors rop, om verket säljs till högre summa, betalas 7% till föreningen. Lägsta avgift för sålda verk är 50 kr.

Mer om auktionerna

  • Konstnären själv bestämmer utropspriset.
  • Konstnärerna kan ha adress till sin egen hemsida i presentationstexten och marknadsföra sig fritt via oss. Att man lyckas sälja andra verk än de som är i auktion gratulerar föreningen konstnären för.
  • Osålda konstverk ska hämtas hem efter auktionen.
  • Var tredje månad kan samma konstverk komma upp.
  • På upphängningsfredagar startar vi klockan 15 och middag serveras kl 17. Hoppas vi lyckas få musiker och andra att fixa kulturprogram till våra Auktionshäng-partyn.
  • Konstnärer ansvarar för försäljningen. Konstköparna och konstnärerna kan träffas på Fridhem och det kommer att finnas Konstköperfika, eller affärerna ordnas efter överenskommelsen mellan parterna.
  • Föreningen har ingen försäkring för utställningarna.
  • Konstnärer, som vill vara med men inte har möjlighet att själva komma till Fridhem för upphäng och annat, ska kontakta föreningen. Vi ska se, vad som kan göras.

Kurserbjudande

  • Ljusnarsbergs Konstförening bjuder på kurs i produktfotografering snarast, datum kommer, plats Kopparberg. Max 5 deltagare per gång. Förening har en bra kamera samt belysning. Anmäl dig till minnaroselli@hotmail.com
  • Föreningen bjuder även en skrivarkurs online. Syftet är att få hjälp med skrivning av presentationstext. Vem som ordnar kursen är inte klart ännu. Information kommer.


Är du intresserad av auktionsverksamheten, anmäl dig och ställ frågor till minnaroselli@hotmail.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *